Royal A-ware

Inside Melk

Ook A-ware doet wederom plusje op de melkprijs

3 Mei 2021 - Chanti Oussoren

Royal A-ware doet voor de maand mei wederom een plusje op de melkprijs. Het is hiermee de 4e zuivelverwerker die de melkprijs voor de betreffende maand verhoogd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gewogen werkelijke melkprijs (WP) van A-ware, die in beeld brengt wat maandelijks gemiddeld aan melkgeld wordt uitgekeerd, stijgt voor de maand mei naar €38,88 per 100 kilo. De correctie is gedaan op zowel de vet- als eiwitprijs en daarbij geniet de Weidemelkstroom de komende maanden van een extra premie.

In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker stijgt de kale melkprijs van A-ware met €1 naar €35,87 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en op basis van 4,42% vet en 3,57% eiwit. De maximale melkprijs, inclusief bonussen, plust naar €42,12. Hiermee verandert er vooralsnog niets in de rangorde van de melkprijsvergelijker.

Biologische melkprijs
De melkstroom naar Albert Heijn die het zuivelconcern flink uit gaat breiden, stijgt voor mei eveneens met €1 en komt hiermee uit op €42,29 per 100 kilo. De biologische melkprijs die het zuivelconcern zelf communiceert noteert op €52,84.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden