Shutterstock

Inside Melk

Milcobel doet wederom plusje op melkprijs

11 Mei 2021 - Chanti Oussoren

Milcobel verhoogt ook voor de maand mei de melkprijs. De Belgische zuivelverwerker heeft dit jaar enkel nog verhogingen doorgevoerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Milcobel zet voor de melkprijsontwikkeling wederom de positieve trend voort. Al sinds begin van het jaar heeft de zuivelverwerker enkel nog verhogingen doorgevoerd voor de melkprijs en dit is voor mei niet anders. De verhoging wordt toegeschreven aan zowel verbeterde bedrijfsprestaties als de gunstigere markt.

Melkprijs zet gelijke stijging in
Voor de lopende mei-leveringen wordt de standaardprijs met €1 verhoogd. Dit is een gelijke verhoging aan die van april en hiermee noteert de prijs op €33 per 100 liter. Dit correspondeert met een reëel uitbetaalde melkprijs van €35,40 per 100 liter voor een gestandaardiseerde levering.

Dit is berekend bij 4,3% vet, 3,5% eiwit en bij een jaarleverantie van 650.000 liter. Daarnaast moet voldaan worden aan IKM-certificatie, moet deelgenomen worden aan het paratbc-programma, mogen er geen strafpunten of penalisatie voor remstoffen zijn en moet het kiemgetal onder 25.000 per milliliter liggen, het celgetal onder 300.000 per milliliter en het coligetal onder 50 per milliliter.

Geduld wordt beloond
Dit jaar heeft de melkprijs van Milcobel enkel nog verhogingen ondergaan, maar vorig jaar bleef de melkprijs voor een bijzonder lange periode onveranderd en kon de grens van €30 per 100 kilo niet worden doorbroken. Dit tot onvrede van leveranciers, wiens geduld aardig op de proef werd gesteld. Dit jaar lijkt het geduld met enkel nog verhogingen enigszins beloond te worden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden