KWS

Aangeboden door KWS

Op voerkosten besparen? Vraag Tim om advies

13 Mei 2021

De voerkosten bepalen voor een groot deel de totale kosten op het melkveebedrijf. Om verschillende redenen zijn deze de afgelopen jaren gestegen waardoor het saldo verder onder druk komt te staan.

De eerste stap voor verbetering van het bedrijfsresultaat wordt behaald door de opbrengst, maar zeker ook door de kwaliteit van het op eigen bedrijf gewonnen ruwvoer te verbeteren. Tim van Houtum, SEED2FEED-Adviseur bij KWS, vertelt in onderstaande video meer over de manier waarop dit wordt gerealiseerd.

De sleutel voor het verlagen van de voerkosten ligt in de keuze voor bepaalde gewassen en de teelt ervan. Door de focus op de teelt te leggen, het opbrengst- en kwaliteitspotentieel van eigen bodem te maximaliseren en het rantsoen nog beter te benutten, kunt u de voerefficiëntie op uw melkveebedrijf vergroten.

Inzicht in de voerkosten is de eerste stap om ze te verbeteren. Met Farmdesk, onze managementsoftware voor melkveebedrijven, kunt u zelf uw voerkosten dagelijks transparant volgen. De software ondersteunt u bij het zelf beheren van uw voerrantsoen en houdt tegelijkertijd rekening met de keuze voor de teelt van de bijpassende gewassen.

Farmdesk is als onderdeel van het SEED2FEED-concept daarom zeer zeker geschikt om het initiatief te houden in de zoektocht naar verbetering van het saldo van uw melkbedrijf.

Wilt u ook het stuur van uw bedrijf in eigen handen houden, op voerkosten besparen en daarom meer informatie over SEED2FEED? Neem dan contact op met Tim (tim.vanhoutum@kws.com) of kijk op onze website.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden