Shutterstock

Inside Melk

Dalende melkproductie in Frankrijk zet door

17 Mei 2021 - Redactie Boerenbusiness

De melkproductie in Frankrijk ligt in maart van dit jaar lager dan dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit de aanvoergegevens die Frankrijk heeft doorgegeven aan de Europese Commissie. Franse melkveebedrijven leveren al een tijdje minder melk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkproductie in Frankrijk is in maart met 1,4% gedaald ten opzichte van vorig jaar. In totaal is er 2.201.000 ton melk aangevoerd bij verwerkers in maart. In de afgelopen maanden was er in Frankrijk ook een lagere melkaanvoer ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

De maanden maart tot en met mei vormen voor Frankrijk het piekseizoen qua melkaanvoer. Dit komt door goede ruwvoerkwaliteit in het voorjaar. De Franse melkproductie is de afgelopen 5 jaar vrijwel onveranderd en er is geen trend zichtbaar dat de Franse melkveehouders de melkproductie opvoeren.

Franse zuivelindustrie wil geen groei
Het 5-jarig gemiddelde van de maand maart is met 2.211.300 ton melk ook in de buurt van afgelopen maart. De Franse melkaanvoer is een gedeeltelijke gereguleerde markt, die ook sterk verbonden is met de Franse overheid. Hiernaast heeft de Franse zuivelindustrie geen interesse om zich specifiek met Franse melk verder te mengen in de wereldwijde zuivelmarkt, waardoor de zuivelproductie geen toename ziet.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden