Shutterstock

Inside Melk

Melkproductie VK haalt nieuwe recordpiek in april

18 Mei 2021 - Folkert Flapper

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft in april weer een record melkproductie behaald. Ook in maart lag de melkaanvoer bij de verwerkers bij de Britten al flink hoger dan het jaar ervoor. De aanvoer in april overtreft de verwachtingen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Britse melkproductie komt over afgelopen maand uit op 1.397.030 ton melk, een toename van 2,5% ten opzichte van de 1.363.500 ton melk in april van 2020. Voor het Verenigd Koninkrijk is dit een nieuw record en de melkveesector lijkt ook in deze maand mei op weg te zetten naar wederom een piekproductie. Ondanks dat ook de Britse melkveehouders de uitdaging hebben om een topproductie te blijven draaien in relatief koelere weken in vergelijking met de afgelopen jaren.

Aan het begin van april leek het er zelfs op dat de melkproductie nog een stuk hoger uitviel, meldt marktbureau ADHB. Dit kwam doordat de 7-daagse melkproductie meer dan 1,2% boven verwachting zat aan het begin van de maand. Uiteindelijk, in de loop van de maand kwam de melkproductie meer in lijn met de verwachtingen. De melkproductie komt uiteindelijk 0,2% hoger uit dan de analisten hadden voorzien voor april 2021.  

Verschillen per regio
In het Verenigd Koninkrijk zijn vooral de melkvolumes uit Wales en Schotland toegenomen de afgelopen jaren. Zo is de melkproductie in Wales met 4,1% toegenomen sinds 2017 en in Schotland met 2,8%. Dit terwijl Engeland maar met 0,2% is gestegen in melkproductie.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox