Shutterstock

Inside Melk

Oase van rust op fosfaatrechtenmarkt

26 Mei 2021 - Chanti Oussoren

Het is niet de meest rijpe tijd voor de handel in fosfaatrechten. Toch zijn er deze week mondjesmaat rechten verhandeld, al is dat de afgelopen periode niet elke week het geval. De markt wordt gekenmerkt door een beperkt aanbod en rustige handel.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel in fosfaatrechten staat op een laag pitje. Vraag en aanbod zijn beide rustig en handelaren bevestigen dat de telefoon weinig overgaat. Nee verkopen is tot op heden niet aan de orde, maar vanuit de markt wordt wel verwacht dat het aanbod wat opdroogt. Dit betekent vanzelfsprekend niet dat er geen aanbod is, maar verkopers hebben geen haast en wachten op hogere prijzen. 

Prijsschommelingen in mei
Deze week is de DCA-notering licht gestegen, namelijk met €1 per kilo. Hiermee sluit de notering de maand mei af op €137 per kilo. Dat is iets lager dan de €138,50 waarmee de notering in mei van start ging. Gedurende de maand is de prijs wat gedaald. Niet alleen vanwege het beperkte aanbod, maar ook vanwege de rustige vraag.

Voor de komende weken worden er geen gekke ontwikkelingen verwacht. Als de weersomstandigheden beter worden, hebben kopers andere prioriteiten door onder meer de landwerkzaamheden. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden