Shutterstock

Inside Melk

Melkproductie in VS niet te stuiten

1 Juni 2021 - Folkert Flapper

Melkveebedrijven in de Verenigde Staten hebben in april vol gas gegeven in de melkproductie. Die is flink toegenomen ten opzichte van april 2020. De Amerikaans overheid kan hier een rol in hebben gespeeld. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met een melkproductie van 8.350.592 ton melk in de maand april melken de melkveehouders in de VS flink door. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) meldt dat de melkproductie 3,5% hoger ligt dan april 2020. De melkaanvoer van de 24 belangrijkste zuivelstaten blijft dus een jarenlange trend van groei aanhouden. Vooral de grootste zuivelstaten schroeven de melkproductie op.

In Texas is de productie met 7,7% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Ook is Michigan met een stijging van 4,5% in melkproductie een flinke stijger. In de iets kleinere melkstaten zoals Ohio, Oregon en Pennsylvania is de melkproductie licht gestegen of zelfs licht gedaald.

Goed jaar ondanks crisis
Dat de melkproductie in de Verenigde Staten zo snel stijgt, is mogelijk te verklaren door de overheidssteun die melkveehouders hebben gekregen door de coronapandemie. De Amerikaanse overheid heeft vorig jaar $50 miljard uitgetrokken om gewasschade te vergoeden. Ook hebben melkveehouders een plus op de melkprijs gekregen van omgereken $2,36 dollar per 100 kilo op de melkproductie voor een periode van 6 maanden.

Omdat de melkprijs zich goed op peil heeft gehouden in het coronajaar hebben veel melkveehouders de financiële middelen om te investeren in groei van de melkproductie. Zowel het aantal koeien als de melkproductie per koe is gestegen in april 2021, wat een indicatie is dat melkveehouders die dieren ook met goed veevoer kunnen voeren. 
{{dataviewSnapshot(6_1622533801)}}

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden