Shutterstock

Inside Melk

Ook kaasmakers A-ware en Cono verhogen melkgeld

2 Juni 2021 - Chanti Oussoren

Ook Cono Kaasmakers en Royal A-ware hebben verhogingen van de melkprijs bekend gemaakt. Voor Cono gaat het hierbij wel om de uitbetalingsprijs over de maand mei en bij A-ware om de prijs voor juni.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Royal A-ware verhoogt de melkprijs over de maand juni met €0,60 per 100 kilo. De gewogen werkelijke melkprijs (WP) van het zuivelconcern stijgt hiermee naar €39,48 per 100 kilo. De correctie is gedaan op zowel de vet- als eiwitprijs en daarbij geniet de Weidemelkstroom de komende maanden van een extra premie.

In de Boerenbusiness melkprijsvergelijker stijgt de kale melkprijs van A-ware hiermee naar €36,48 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en op basis van 4,42% vet en 3,57% eiwit. De maximale melkprijs van de zuivelverwerker stijgt naar €42,73. Aan de rangorde in de prijsvergelijker gebeurt hiermee vooralsnog niets omdat ook andere zuivelconcerns de melkprijs voor juni hebben verhoogd. Wellicht kan Cono de maximale melkprijs voor juni nog overtreffen, maar deze wordt pas volgende maand bekend gemaakt.

Cono Kaasmakers
Wel heeft Cono inmiddels de melkprijs voor mei bekend gemaakt en deze stijgt met €0,61 per 100 kilo in vergelijking met de melkprijs van april. De melkprijs die het zuivelconcern zelf communiceert stijgt hiermee tot €37,20 per 100 kilo.

In de Boerenbusiness melkprijsvergelijker komt noteert de kale melkprijs in mei op €36,19 per 100 kilo, berekend onder dezelfde condities als hierboven. Hiermee moet het zuivelconcern voor het eerst sinds maart de koppositie weer afstaan en noteert het deze maand onder FrieslandCampina. De maximale melkprijs stijgt naar €41,69 en ook hier zakt de kaasmaker een plekje in de prijsvergelijker. Dit maal is het A-ware die terrein weet te winnen en de koppositie bemachtigt. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden