Shutterstock

Nieuws Melk

Poolse melkaanvoer groeit stabiel verder

3 Juni 2021 - Folkert Flapper

De Poolse melkaanvoer is in april gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Er is 1.070.000 ton melk geleverd, een stijging van 1, 9% ten opzichte van april vorig jaar. Hiermee groeit Polen nog steeds door als zuivelland. De productie is net als afgelopen...

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De productie is net als afgelopen maand nog nooit eerder zo hoog geweest. Dit komt doordat de Poolse zuivelindustrie zich hard ontwikkeld. De zuivel in het land wordt gemaakt met steeds modernere stallen met meer productie per koe.

De melkproductie is meer dan 6,2% hoger dan het 5-jarig gemiddelde van 1.007.460 ton melk. Wat aangeeft dat Polen op de langere termijn ook de zuivelproductie opvoert. Het gehalte in de melk is nog onder het Europese gemiddelde met een eiwitgehalte van 3,33% en vetgehalte van 4,13%.

Verwachtingen
De Poolse melkproductie is op het moment rond een seizoenspiek die meestal plaatsvindt in de maand juni. Daarna neemt de melkproductie in de nazomer en herfstmaanden af totdat deze weer stijgt in de wintermaanden en in het voorjaar.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden