Shutterstock

Inside Melk

China beoogt opstart van 200 melkveebedrijven

7 Juni 2021 - Folkert Flapper

China investeert druk in de ontwikkeling van de eigen melkveehouderij. Veel melkveebedrijven hebben in deze coronacrisis flink uitgebreid en er worden 200 bedrijven opgestart. China hunkert naar meer melk uit eigen land.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit meldt Reuters. China is bezig om meer dan 200 melkveebedrijven op te starten volgens het Bejing Orient Dairy Cunsultancy. Rond de 60% van de bouwplannen zijn voor een bedrijfsgrootte van meer dan 10.000 melkkoeien. In totaal zijn de bouwplannen goed voor in totaal 2,5 miljoen koeien. Dit is ongeveer de helft van de huidige veestapel in China.

Voor China wacht nog een grote uitdaging te staan om zelfvoorzienend te gaan worden. De zelfvoorzienendheid is in China rond de 70%. Hier komt bij dat de voerkosten op recordhoogte ligt. De consumptie in China is relatief laag in vergelijking met de consumptie in India, Europese Unie en de Verenigde Staten.

Verschil in consumptie
Zo tikt India de 200 miljoen ton melk per jaar in consumptie aan. In China ligt dit een stuk lager met een consumptie van rond de 40 miljoen ton melk. De populatie van beide landen is vergelijkbaar wat aangeeft dat de mensen in India 5x meer zuivel drinken dan in China. De consumptie in China is echter snel aan het groeien. 

Het huidige tekort aan melkkoeien kan zorgen voor een piek in de import van zuivelproducten. Vooral Australië en Nieuw-Zeeland kunnen hiervan profiteren, maar het kan ook voor de globale zuivelmarkt positief zijn.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden