Shutterstock

Inside Melk

Italiaanse melkveehouder melkt opmerkelijk stabiel

9 Juni 2021 - Folkert Flapper

De Italiaanse melkveehouders hebben in april van dit jaar een opmerkelijk stabiele melkproductie aan de dag gelegd. De melkaanvoer in die maand is namelijk vrijwel gelijk aan die van april vorig jaar. Maar daarbij nog wel stevig onder het 5-jarig gemiddelde voor april. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit komt naar voren uit gegevens die Italië heeft overlegd aan de Europese Commissie. De Italiaanse melkaanvoer is in april met 1.059.760 ton melk bijna onveranderd ten opzichte van vorig jaar. Op basis van het 5-jarig gemiddelde ligt de melkproductie 2,4% lager in april. Vorig jaar heeft de Italiaanse melkveehouderij op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, die in Italië hard toesloeg, veel minder melk aangevoerd in de piekmaanden maart, april en mei. De melkaanvoer heeft zich in dezelfde maanden van dit jaar dus niet hersteld van deze terugval.

Vorig jaar werden Italiaanse melkveehouders opgeroepen door de Italiaanse overheid om de melkproductie te verminderen. Dit werd gedaan omdat de corona crisis de vraag naar zuivel heeft laten instorten. Melkveehouders hebben daar gehoor aangegeven door de reductie te verlagen. Dit effect lijkt zich door te zetten in 2021. De melkproductie heeft nu de piek bereikt en is weer onderweg naar een seizoensmatige dip in de nazomermaanden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden