Van Middendorp Montage

Aangeboden door Middendorp Montage

‘Binnen twee dagen zat het nieuwe dak erop’

18 Juni 2021

Wie nog asbestplaten op een schuur of stal heeft liggen, doet er goed deze tijdig te vervangen. Een ogenschijnlijk flink project, maar wel één die vliegensvlug voltooid kan worden. Veehouder Jan Vlaar weet dat inmiddels uit eigen ervaring. Hij schakelde Middendorp Montage in.

In het Noord-Hollandse Wijdenes runt Jan Vlaar een veehouderij met vleeskoeien. Een kleinschalig bedrijf, waar voorheen volop gemolken werd. "Ik heb het bedrijf in 1977 van mijn vader overgenomen", vertelt Vlaar. "Inmiddels ben ik zelf 74 jaar en mijn zoon en dochter hebben een goede baan buiten de deur. Reden om langzaam af te bouwen."

Stap voor zijn
Vlaar is twintig jaar geleden overgeschakeld op vleesvee en heeft 7 van de 16 hectare grond verkocht. Er lopen nu nog twintig vleeskoeien rond en wat schapen en lammeren. Het vee heeft in de wintermaanden onderdak in een stal achter het woonhuis. De stal waarvan het dak afgelopen winter volledig is gerenoveerd. "Er zat nog asbest op dat dak", vertelt Vlaar die financieel ruimte zag om te investeren in een duurzamere oplossing. "Op termijn zal al het asbest er verplicht af moeten, omdat regelgeving dat voorschrijft. Dat ben ik nu een stap voor."

In totaal ging het om circa 750 vierkante meter dak met asbesthoudende golfplaten. Binnen no-time werd dit vervangen door sandwichpanelen, waarbij ook de voor- en achtergevel van een nieuw jasje zijn voorzien. Vlaar: "Een collega-ondernemer uit de regio had goede ervaringen met Middendorp Montage uit Kootwijkerbroek. Zo ben ik ook met hen in contact gekomen."

Robuust materiaal
"In overleg met de vertegenwoordiger heb ik gekozen voor sandwichpanelen op het dak", vervolgt de ondernemer. "Golfplaten kunnen na aantal jaar scheurtjes geven. Sandwichpanelen bestaan uit robuuster materiaal. Bovendien zit er gelijk isolatie tussen. Dat zorgt ervoor dat het in de zomer wat minder warm en in winter wat minder koud is in de stal. Al lopen de koeien 's zomers wel lekker buiten. Maar ik heb ook nog wat kleine baaltjes hooi in de stal liggen. Met de asbest platen kon het in de zomer verschrikkelijk warm worden. Dat zal nu zeker schelen."

In de winter staan de koeien van Vlaar binnen. Toch hebben zij weinig tot niets gemerkt van de dakrenovatie die hartje winter is uitgevoerd. "Op maandag 25 januari zijn ze begonnen met de sanering en dezelfde dag was het oude dak er al af. Op dinsdagmiddag zat het nieuwe dak, inclusief lichtcassettes, er alweer op. Dat gaat echt heel snel." Het vee heeft van de renovatie geen last gehad.  "Ze hebben de buitenlucht niet eens gezien", lacht Vlaar. "Er zit ook nog een zolder in de stal waar het hooi ligt. Dit hebben we gedurende de renovatie met plastic afgedekt, vanwege de asbest"

In amper vier dagen tijd
Nog een dag later waren ook de zijwanden voorzien van nieuwe beplating (circa 140 vierkante meter damwand) en zijn de dakgoten op maat gemaakt. "In totaal heeft hele project amper vier dagen geduurd", vertelt Vlaar enthousiast. "De samenwerking met Middendorp Montage is me prima bevallen. Ze doen wat ze zeggen en houden zich goed aan gemaakte afspraken. En ik ben dik tevreden met het resultaat."

Offerte opvragen
Heeft u ook een verouderd dak op uw schuur of stal? Vul binnen 2 minuten de calculator van Middendorp Montage in en ontvang snel een uitgebreide offerte.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden