Shutterstock

Inside MELK

Melkveestapel in Duitsland krimpt, melkaanvoer ook

17 Juni 2021 - Redactie Boerenbusiness

De Duitse melkproductie blijft, net als in de eerste 3 maanden van het jaar, achter bij het niveau van vorig jaar. De totale volumes lagen daarbij wel rond het 5-jarig gemiddelde.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Net als in de maanden januari, februari en maart lag het totaal gecollecteerde volume melk in april onder het niveau van april 2020. In totaal kregen verwerkers 2.757.950 ton melk aangeboden. Dat was 0,6% minder dan in dezelfde maand vorig jaar. In maart lag de totale melkcollectie op 2.817.020 ton melk.

Lange periode onder voorjaarsniveau
Met uitzondering van oktober 2020 noteert de Duitse melkaanvoer nu sinds augustus vorig jaar onder de niveaus van het jaar ervoor. De Duitse melkplas lijkt dan ook niet meer structureel te groeien. Dit voorjaar was er veel kritiek van Duitse melkveehouders over de ontwikkeling van de melkprijzen in het land. De uitbetaalde Duitse melkprijzen blijven volgens hen te veel achter bij de internationaal sterk gestegen prijzen voor zuivelproducten. Bovendien kampten boeren met hoge voerkosten. Ook dit bevordert het leveren van extra melk niet.

Aantal koeien in Duitsland
De Duitse melkveestapel is verder gekrompen, zo maken onlangs gepubliceerde cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat duidelijk. Hieruit blijkt dat er in Duitsland in december vorig jaar nog 3.921.410 melkkoeien aanwezig waren op melkveebedrijven. In 5 jaar tijd is het aantal koeien in Duitsland flink kleiner geworden. In 2015 telde het land nog 4.284.640 stuks melkvee. Het betekent dat de melkveestapel in Duitsland zo'n 8,5% kleiner is dan 5 jaar terug.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden