Shutterstock

Inside Melk

Australische melkaanvoer ziet geen groei

21 Juni 2021 - Folkert Flapper

De Australische melkaanvoer is in de maand april 2021 min of meer gelijk gebleven in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Er is sprake van een kleine correctie naar beneden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met 623.000 ton melk in april is Australië halverwege de seizoensgebonden dip in de melkproductie die 6 maanden aanhoudt. Dit is 0,8% lager dan in april 2020. Het 5-jarig gemiddelde voor de maand april ligt op 616.000 ton melk, waardoor de huidige melkaanvoer 1,1% hoger ligt dan dit gemiddelde. Opvallend is dat de melkproductie in Queensland met 4,3% is gestegen ten opzichte van vorig jaar en New South Wales met 2,7%.

De grootst producerende staat Victoria heeft een kleine productiedaling van 0,3% in vergelijking met april vorig jaar. In heel Australië is er ook een daling in de gehaltes op te merken. In vergelijking met april vorig jaar is het vetgehalte van 4,52% naar 4,5% gezakt en het eiwitgehalte van 3,54% naar 3,51%.

Verwachting
De melkproductie van Australië blijft tot en met juli nog in een dal met daarna een snelle stijging tot een piek in de maand oktober. Australië heeft afgelopen 5 jaar een dalende trend in de melkproductie. Elk jaar daalt de totale melkveestapel en het meer melken per koe kan dit verlies niet volledig compenseren.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden