Shutterstock

Inside Melk

Melkproductie VS blijft ook in mei verder uitdijen

23 Juni 2021 - Folkert Flapper

Melkveebedrijven in de Verenigde Staten hebben in de maand mei opnieuw records behaald in de melkproductie. Hiermee houdt de melkveehouderij in de VS het groeitempo gestaag vol.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkproductie in de 24 belangrijkste zuivelstaten in de VS komt in mei uit op 8,39 miljoen ton, een plus van 4,9% ten opzichte van dezelfde maand in 2020. De Amerikaanse melkaanvoer dijt uit als gevolg van een oplopende melkveestapel en een hogere productie per koe, zo blijkt uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).

Zo steeg de gemiddelde maandproductie per koe met 3% tot 955,7 kilo in mei. De melkveestapel in de 24 belangrijkste staten kwam uit op 8,99 miljoen dieren, een toename van 152.000 stuks ten opzichte van mei 2020. En een aanwas van 5.000 koeien in vergelijking met april 2021, de maand ervoor.  In de gehele Verenigde Staten, dus inclusief de voor de exportpositie mindere belangrijke zuivelstaten, komt uit op iets meer dan 9 miljoen ton. Dit is een groei van 4,6%.

Goed weer in voorjaar
De 2 meest opvallende staten zijn South Dakota en Texas. In South Dakota is de melkproductie met maar liefst 14,6% toegenomen en in Texas met 10,8%. Dit heeft te maken met het goede weer afgelopen voorjaar waardoor de productie goed opgang is gekomen, ook de melkprijs is sinds de corona crisis redelijk op peil gebleven.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden