Shutterstock

Inside Melk

Fosfaatrechtenhandel op een laag pitje

7 Juli 2021 - Chanti Oussoren

De handel in fosfaatrechten staat momenteel op een laag pitje. Zowel aan de vraag- als aanbodzijde is het rustig en met alle rumoer omtrent de stikstofcrisis heerst er een afwachtende houding.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De afgelopen week zijn er, net als in de voorgaande weken, nauwelijks rechten verhandeld. Insiders bevestigen dat er weinig gebeld wordt voor fosfaatrechten. Dit heeft alles te maken met de seizoensmatige trend: de vakantieperiode is aangebroken en melkveehouders hebben momenteel andere prioriteiten dan de aanschaf van fosfaatrechten. 

Vandaag waren er weer boerenprotesten en de telefoon ging bij fosfaatrechtenhandelaren dan ook bijna niet over. Wel zijn er eerder deze week een paar kleine partijtjes verhandeld. De DCA-notering van fosfaatrechten blijft deze week stabiel op €143 per kilo. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar ligt de prijs niet gek veel hoger. Destijds noteerde de prijs op €140.

Rustig vaarwater
Naar verwachting blijft de handel in fosfaatrechten ook de komende periode erg rustig. Er heerst momenteel veel onzekerheid omtrent de stikstofcrisis en daarbij hebben melkveehouders nog ruim de tijd om fosfaatrechten aan te schaffen voor het einde van het jaar.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden