Royal A-ware

Inside Melk

A-ware breekt met trend in melkprijs voor juli

8 Juli 2021 - Chanti Oussoren

Royal A-ware houdt de melkprijs voor juli onveranderd ten opzichte van de voorgaande maand. Wat betekent dit voor de rangorde in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Royal A-ware doorbreekt de stijgende lijn van de melkprijs en houdt de melkprijs voor juli onveranderd. Het is voor de zuivelverwerker de eerste keer sinds februari dit jaar dat de melkprijs geen stijging inzet. De gewogen werkelijke melkprijs (WP) van het zuivelconcern blijft steken op €39,48 per 100 kilo. Ook de biologische melkprijs die A-ware zelf communiceert blijft onveranderd. Dit komt neer op €52,84 per 100 kilo.

Kale melkprijs
In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker zakt A-ware met de zijwaartse mutatie wat naar beneden. De kale melkprijs noteert, net als in juni, €36,48 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en op basis van 4,42% vet en 3,57% eiwit. Concurrenten Bel Leerdammer en DOC Kaas voerden wel verhogingen door in juli en gaan A-ware in de kale melkprijs voorbij.

De maximale melkprijs (de prijs waarin alle mogelijk haalbare premies en toeslagen in zijn verwerkt) van A-ware blijft €42,76 en steekt nog altijd met kop en schouders uit in de prijsvergelijker. Cono noteerde in juni op de tweede plaats en moet de melkprijs voor juli nog bekend maken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden