Vreugdenhil Dairy Food

Inside Melk

Ook Vreugdenhil verhoogt melkprijs voor juni

12 Juli 2021 - Chanti Oussoren

Ook Vreugdenhil Dairy Foods heeft de melkprijs voor juni verhoogd. De zuivelproducent maakt doorgaans als laatst de melkprijs bekend. In de maand juni hebben alle melkafnemers in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker de prijs verhoogd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkprijs van Vreugdenhil stijgt in juni met €0,22 ten opzichte van mei. De correctie is gedaan op de vetprijs, de eiwitprijs is onveranderd gebleven. De melkprijs die het zuivelconcern zelf communiceert, stijgt hiermee naar €36,96 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1.100.000 kilo, 4,42% vet en 3,57% eiwit, exclusief btw. Hierin zijn de premies voor kwaliteit, duurzaamheid en weidegang inbegrepen.

In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker stijgt de kale melkprijs naar €35,33 per 100 kilo. . De maximale melkprijs, de prijs inclusief alle mogelijke premies en toeslagen, komt voor juni uit op €36,83 per 100 kilo. Hiermee zit Vreugdenhil voor juni met beide prijzen in de onderste regionen van de prijsvergelijker

Jaarrond bovenaan
Om de melkprijs van Vreugdenhil objectief met andere verwerkers te vergelijken, kunnen we de uitbetalingsprijs het beste over een langere periode bekijken. Dit vanwege de wintertoeslag die het zuivelconcern hanteert in de periode van september tot en met januari. Wanneer we het gemiddelde van de afgelopen 12 maanden erbij pakken, gaat Vreugdenhil met een kale melkprijs van €34,89 per 100 kilo aan kop.

De biologische melkprijs die Vreugdenhil zelf publiceert noteert voor juni op € 54,17 per 100 kilo melk. Dit is de prijs exclusief btw, bij een leverantie van 1.100.000 kg melk, 4,42% vet en 3,57% eiwit, inclusief de premies voor kwaliteit, duurzaamheid en weidegang. Dit is een stabiele ontwikkeling ten opzichte van de voorgaande maand. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden