Shutterstock

Inside Melk

Melkaanvoer Verenigde Staten blijft maar groeien

28 Juli 2021 - Stef Wissink

De omvang van de melkplas in de Verenigde Staten (VS) laat al enkele maanden een flinke groei zien ten opzichte van de niveau's die in 2020 werden gerealiseerd. Ook in juni zet deze sterk stijgende trend verder voort.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De productiestijging is te verklaren door zowel een stijging van het aantal stuks melkvee als een hogere productie per koe. Amerikaanse melkveehouders in de 24 belangrijkste zuivelstaten schroefden het totaal aantal gehouden koeien met 161.000 op tot 9 miljoen stuks. De productie van de aanwezige koeien steeg met ruim 12 kilo op maandbasis.

Forse volume's
Veehouders in de VS leverden in juni zo'n 8.210.020 ton melk aan bij de verwerkende fabrieken, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaans ministerie van Landbouw (USDA). Dat is 3,2% meer dan de hoeveelheid melk die in juni 2020 werd gecollecteerd. Toen behelsde het totale volume melk in de Verenigde Staten zo'n 7.937.870 ton melk.

Zeer sterk kwartaal
Ook in de maanden maart, april en mei werden al forse stijgingen in de melkaanvoer gerealiseerd. Hoewel de melkaanvoer in de Verenigde Staten al jaar in, jaar uit nieuwe records realiseert, lijken de stijgingen zich nu nog verder te versnellen. De totale melkaanvoer in het tweede kwartaal van 2021 (26.371.838 ton) lag 3,7% hoger dan in het tweede kwartaal van 2020 (25.432.903 ton).

Melkprijzen stimulans
Ook in de VS zijn de melkprijzen dit jaar gestegen, wat een uitbreiding van de productie stimuleert. Tegelijkertijd laten de internationale zuivelnoteringen inmiddels wel wat zwakte zien. Dit wordt veroorzaakt door onder andere de grote volumes aangeboden melk in de Verenigde Staten, zo meenden analisten na de meest recente daling van de prijzen op de Global Dairy Trade.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden