Cono

Inside Melk

Cono Kaasmakers houdt melkprijs voor juli stabiel

3 Augustus 2021 - Chanti Oussoren

Cono Kaasmakers houdt de melkprijs voor juli gelijk aan de melkprijs van juni. Hiermee komt er een einde aan de achtereenvolgende strakke lijn van verhogingen. Wat betekent dit voor de positie in de Boerenbusiness melkprijsvergelijker?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Cono Kaasmakers houdt de melkprijs voor juli gelijk aan de melkprijs van juni. Dit komt neer op een gemiddelde prijs die Cono zelf communiceert van €37,73 per 100 kilo bij 4,42% vet en 3,57% eiwit. Het is voor Cono de eerste keer dit jaar dat er geen verhoging van de melkprijs wordt doorgevoerd. In de voorgaande maanden vond de melkprijs in een strakke lijn de weg naar boven.

Kale en maximale melkprijs
In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker komt de kale melkprijs voor Cono over juli uit op €36,72. Deze kale melkprijs geldt bij 4,42% vet, 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. In de prijsvergelijker wordt de afstand met FrieslandCampina verkleind. Wel moet Cono de tweede plek afstaan en Bel Leerdammer en DOC Kaas voor laten gaan in de prijsvergelijker. 

De maximale melkprijs van Cono blijft €42,22 per 100 kilo. Hiermee blijft de kaasmaker wel op een tweede plaats noteren in de prijsvergelijker en A-ware noteert bovenaan. Beide zuivelverwerkers houden ondanks een stabiele prijs in juli de concurrentie op relatief grote afstand.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden