Shutterstock

Nieuws Melk

Italiaanse melkaanvoer ook over juni op fors niveau

6 Augustus 2021 - Stef Wissink

Italiaanse melkveehouders hebben ook in de maand juni van dit jaar flink meer melk geleverd dan in dezelfde maand vorig jaar. De melkaanvoer in het land ligt het hele jaar al boven het niveau van 2020.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkproductie in Italië toont al jaren een vrij stabiel beeld. Echter, in de maanden mei en juni van dit jaar is de melkaanvoer (ten opzichte van een jaar eerder en het 5-jarig gemiddelde) flink gestegen. Ogenschijnlijk willen Italiaanse melkveehouders profiteren van de relatief hoge melkprijzen. In mei lag de productie zo'n 10% hoger dan het jaar ervoor en krap 4% boven het 5-jarig gemiddelde.

Ook in juni is er hard gemolken
In juni leverden Italiaanse melkveehouders 1.029.026 ton melk aan bij de verwerkende bedrijven. Dat is bijna 50.000 ton, oftewel 5%, meer dan het gemolken volume in 2020. Ten opzichte van het meerjarig gemiddelde ligt de aanvoer zo'n 30.000 ton (3%) hoger. In vergelijking tot mei is de aanvoer teruggelopen, de voorjaarspiek is duidelijk achter de rug.

De forse stijgingen ten opzichte van vorig jaar zijn enigszins geflatteerd. De Italiaanse overheid riep melkveehouders ten tijde van de coronapandemie op om minder melk te produceren. Dit zou de markt wat kunnen ontlasten. De stijgingen ten opzichte van de meerjarig gemiddelde producties laten echter zien dat de laatste maanden wel sprake is van een trendbreuk: de Italiaanse melkplas groeit op het moment flink.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden