Cono

Inside Melk

Melkprijs Cono voor augustus loopt op

2 September 2021 - Klaas van der Horst

Cono Kaasmakers verhoogt in navolging van FrieslandCampina de melkprijs over augustus. De Noord-Hollandse kaasmaker blijft daardoor topbetaler.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Cono-boer moet het hebben van de toeslagen. De kale melkprijs voor augustus stijgt in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker met €0,33 naar €38,05 per 100 kilo bij 4,42% vet, 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. De prijsverhoging komt tot stand door een plusje van €0,01 op de vetprijs (naar €3,30 per kilo) en een iets grotere plus van €0,08 op de eiwitprijs (naar €7,60). Met de kale melkprijs komt Cono als hoogste uitbetaler uit de bus in de Melkprijsvergelijker, net voor FrieslandCampina (€36,98) en DOC Kaas (€36,89). 

Bron: Boerenbusiness Melkprijsvergelijker

Bij de maximale melkprijs, oftewel de prijs inclusief alle mogelijke toeslagen en inhoudingen, komt de Cono-prijs in de Melkprijsvergelijker uit op €42,55. Dat is net iets minder dan de maximale melkprijs van A-ware (€42,76). Maar bij Cono is de hoogste melkprijs voor vrijwel alle leden, terwijl bij Royal A-ware een deel van de leden (de deelnemers aan het Beter voor-programma van Albert Heijn) de maximale prijs ontvangt.

De maximale melkprijzen vergeleken
Bron: Boerenbusiness Melkprijsvergelijker
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden