Shutterstock

Inside FrieslandCampina

FrieslandCampina bezorgd over vertrek van leden

6 September 2021 - Klaas van der Horst - 2 reacties

Topman van FrieslandCampina Hein Schumacher uit zijn zorgen over het vertrek van leden. Hij doet dat in een videobericht op Melkweb dat vervolgens door leden is gedeeld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Volgens diverse berichten vertrekken er de laatste maanden leden naar meerdere concurrenten, zowel coöperatief als particulier. In de Achterhoek en Twente vertrekken om en nabij de 180 leden, zo gaat rond onder melkveehouders. Ook elders in het land stappen leden op, zowel vanwege de betaalde melkprijs als uit onvrede over het gevoerde beleid. Een woordvoerder van FrieslandCampina wil niet ingaan op vragen over aantallen vertrekkers.

Schumacher roept leden die overwegen om te vertrekken op om dat niet te doen. "Ik ben bezorgd als ik geluiden hoor dat er leden zijn die overwegen te vertrekken. Elke kilogram melk is welkom. We willen leden gewoon niet zien vertrekken. We willen juist iedereen erbij houden", zegt hij in een video die eerst op Melkweb is verschenen, en vervolgens door leden is gedeeld.

Schumacher geeft ook aan dat het van belang is voor de onderneming om een voldoende grote melkplas te houden. "Schaal in de markt telt." Voldoende melkvolume is nu te meer van belang omdat er zo'n 2% minder aanvoer is dan de prognose was.

Chinese markt voor kindervoeding verloren
Schumacher maakt ook opnieuw duidelijk dat de Chinese markt voor kindervoeding zo goed als verloren is. "Friso is niet meer relevant voor de Chinese consument. Dat is een bittere pil."

Andere onderdelen van het bedrijf, zoals consumentenzuivel, de foodservice en ook ingrediënten (voor zover het niet gaat om ingrediënten voor kindervoeding) doen het beter. Die onderdelen hebben echter lagere winstmarges dan gewend met kindervoeding.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden