Shutterstock

Inside Melk

Italië melkt vlot door, Polen schakelt tandje terug

17 September 2021 - Stef Wissink

De Italiaanse melkproductie begeeft zich al een aantal maanden op hoge niveau's. Ook in juli was de melkaanvoer bij verwerkers aanzienlijk hoger dan dezelfde maand vorig jaar. De Poolse melkplas heeft voor het eerst sinds februari dit jaar weer een kleine krimp laten zien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Italiaanse melkproductie steeg met maar liefst 61.000 ton tot een volume van 1.026.850 ton. Dat is 6,3% meer dan de 965.000 ton die er vorig jaar bij Italiaanse verwerkers werd aangeleverd. De melkaanvoer was ook flink groter dan het 5-jarig gemiddelde van 986.000 ton. Vergeleken met dit gemiddelde lag de melkproductie in juli hier dit jaar 4,1% boven. De melkproductie is al enkele jaren vrij stabiel, maar beweegt zich nu al 3 maanden ruim boven de aanvoeren van vorig jaar en de 5-jarig gemiddelden.

Poolse melkproductie in juli niet verder gegroeid
In Polen is melkproductie na de sterke opmars eerder dit jaar niet verder gegroeid. Poolse veehouders leverden in juli 1.067.870 ton melk af bij de fabrieken. Dat was 12.000 ton (1,1%) minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Omdat de melkproductie in Polen hiervoor wel lange tijd steeg, lag de melkaanvoer in juli nog altijd wel ruim boven de 5-jarig gemiddelde niveau dat op 1.055.070 ton ligt. Dat betekent dat er dit jaar 1,2% meer gemolken wordt dan gemiddeld in juli de afgelopen 5 jaar. De verwachting is dat de Poolse melkproductie seizoensmatig langzaam verder daalt naar het jaarlijkse dieptepunt in december.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden