Photoagriculture / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Mondiale melkaanvoer neemt geleidelijker toe

16 September 2021 - Klaas van der Horst

De wereldwijde melkaanvoer neemt in 2021 en 2022 langzamer toe dan in 2020. De prijzen blijven goed, maar zijn volgend jaar toch iets lager dan dit jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vorig jaar steeg de mondiale melkaanvoer nog met zo'n 24 miljard kilo. Dit jaar zal de groei naar verwachting van de deskundigen van het IFCN uitkomen op 19,4 miljard kilo en volgend jaar op 20,8 miljard kilo. Dat is goed voor achtereenvolgens 2,4% en 2,5% groei.

In sommige West-Europese landen lijkt melk soms iets minder in trek, maar volgens het IFCN blijf de wereldwijde vraag naar melk gewoon toenemen. Naar verwachting van het IFCN blijft ook China in de komende jaren aan de melk trekken. Dit in tegenstelling tot diverse zuivelanalisten die vrezen dat China na jaren van grote inkopen, nu wel iets rustiger zal blijven.

De melkaanvoergroei zal ondanks de goede vraag toch iets achterblijven, is de verwachting. Dit komt door een combinatie van factoren, zoals aanhoudende logistieke problemen, oplopende kosten op boerderijniveau en door strengere milieuregels in diverse melkproducerende regio's.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden