Michael D Edwards / Shutterstock.com

Inside Melkprijs

Melkprijs Arla vindt koers omhoog weer terug

22 September 2021 - Klaas van der Horst

De melkprijs van Arla heeft de koers omhoog weer teruggevonden. Het Scandinavische zuivelconcern meldt een stijgende voorschotmelkprijs voor de maand oktober. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Arla publiceert zelf voor oktober een melkprijs van €36,13 per 100 kilo bij 4,2% vet en 3,4% eiwit. Dit is €0,58 per 100 kilo hoger dan de melkprijs over september. Arla was één van de weinige zuivelconcerns in Nederland die de melkprijs over september verlaagde en dan nog wel met €1,05 per 100 kilo.

In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker komt de kale melkprijs van Arla uit op €35,90 per 100 kilo bij 4,42% vet, 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Dit is €0,59 per 100 kilo meer dan over september. Volgens Arla past deze verhoging bij de nog steeds positieve zuivelmarkt. De onderneming verwacht dat deze markt nog wel even goed blijft.

De verlaging van vorige maand leek in dat opzicht een vreemde stap, maar Arla besloot de flink gestegen kosten van het laatste jaar in de melkprijs te verwerken met voelbaar effect dus. In de Melkprijsvergelijker loopt Arla qua uitbetaling daardoor achter ten opzichte van de meeste zuivelconcerns.

De maximale mogelijk haalbaare melkprijs van Arla, dus inclusief alle toeslagen en premies, komt in de Melkprijsvergelijker voor oktober uit op €38,51 per 100 kilo bij 4,42% vet, 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Dit is eveneens €0,59 hoger dan over september.

Arla publiceert maandelijks als eerste van de grote Europese zuivelbedrijven een nieuwe melkprijs. De onderneming blijft daarbij qua kale uitbetaalprijs licht achter bij FrieslandCampina. FrieslandCampina maakt komende maandag de melkprijs van oktober bekend.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden