Photoagriculture/Shutterstock

Nieuws Melk

Toename productie biomelk ontregelt Franse markt

25 September 2021 - Klaas van der Horst

e productie van biologische melk steeg in Frankrijk veel harder dan de vraag en dat leidt tot problemen. Verwerkers verlagen de inkoopprijs, waarderen product af naar gangbaar en zetten omschakelingen van bedrijven stil. ook de consument loopt minder hard voor bio.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De totale Franse biomelkplas zal dit jaar met bijna een kwart toenemen naar ongeveer 1,35 miljard kilo, zo verwacht Damien Lacombe, voorzitter van zuivelcoöperatie Sodiaal, terwijl er nu al een overaanbod is.

De Franse zuivelreus Lactalis heeft om deze reden al een stop gezet op verdere omschakelingen. De melkprijs is verlaagd en zo'n 20% van de melk is de laatste maanden als gangbaar verkocht. bij Sodiaal zijn ook lagere uitbetaalprijzen doorgevoerd en is ongeveer 10% van de melk afgewaardeerd. Bij Coóperatie Biolait is tot 30% van de melk afgewaardeerd, melden Franse landbouwbladen.

biobaby
Naar biokindervoeding is ook minder vraag, vooral vanuit China.

Het is niet alleen een te snel gegroeid aanbod dat voor de problemen zorgt. Ook een gedaalde vraag naar ingrediënten voor (bio)kindervoeding van China speelt een rol in teruglopende consumentenverkopen. Lactalis zag de afzet van biologische zuivel in de supermarkten met 2% dalen in de voorbije maanden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden