Bel Leerdammer

Nieuws Melk

Ontevreden leveranciers Leerdammer in cassatie

1 Oktober 2021 - Klaas van der Horst

Advocaat te Biesebeek heeft namens bijna 500 leveranciers van Bel Leerdammer opdracht gegeven om cassatie aan te tekenen tegen een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag. De bestreden uitspraak was medio juli, het cassatieverzoek moet uiterlijk medio oktober binnen zijn bij de Hoge Raad.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Advocaat Dinant te Biesebeek heeft goede hoop op een uiteindelijk positieve uitkomst. In juli stelde het gerechtshof in Den Haag tot veler verrassing dat het ledengeld dat andere melkverwerkers uitbetalen - en waar Leerdammer de melkprijs aan refereert - geen onderdeel uitmaakt van de melkprijs. Deze uitspraak stond haaks op diverse eerdere uitspraken van rechters. Niet alleen in de lopende zaak, maar ook in eerdere gevallen. Het Hof oordeelde, zonder verder te motiveren, dat de procederende boeren hun punt baseerden op verkeerde aannames.

Daarmee verviel voor Bel Leerdammer een claim van de groep leveranciers ter waarde van zo'n €50 miljoen, vermeerderd met jaarlijks 8% rente.

Voldoende gronden
Omdat de uitspraak volgens Te Biesebeek zo ongerijmd was, heeft hij advocatenkantoor Pels Rijcken in de arm genomen. Deze heeft veel ervaring met cassatiezaken. Pels Rijcken oordeelde dat er voldoende gronden zijn voor een succesvolle gang naar de Hoge Raad, waarop de opdracht werd gegeven om daar werk van te maken.

Tezamen met het indienen van het cassatieverzoek moeten vóór medio oktober ook direct de klachten worden geformuleerd. Daarna is het wachten op een zitting en uitspraak. Die kunnen wel 2 tot 3 jaar op zich laten wachten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden