DOC Kaas

Inside Melk

DOC Kaas sluit aan in rij prijsverhogingen oktober

30 September 2021 - Klaas van der Horst

DOC Kaas en Moederbedrijf DMK verhogen hun melkprijs voor de maand oktober. Ze sluiten daarmee aan bij de beweging die is ingezet door Arla en FrieslandCampina, maar gaan minder omhoog dan de laatste.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

DOC Kaas meldt zelf een verhoging van de melkprijs met €0,54 van €40,29 naar €40,83 per 100 kilo als maximum. In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker stijgt de kale melkprijs met €0,53 naar €37,95 per 100 kilo.

De weide melkprijs, de melkprijs plus weidegangtoeslag, komt in de vergelijking van Boerenbusiness uit op €39,70 per 100 kilo. Dat is €0,53 minder dan FrieslandCampina inclusief weidegang betaalt over oktober. Dit bedrijf heeft de oktoberprijs dan ook met €1,50 verhoogd. FrieslandCampina liep de laatste maanden iets achter bij DOC Kaas qua weide melkprijs. Ten opzichte van Arla, betaalt DOC Kaas nog steeds een flink hogere weide melkprijs uit. Over de nieuwe maand bedraagt het verschil €1,90 per 100 kilo.

De maximale melkprijs van DOC Kaas over oktober komt uit op €40,70 per 100 kilo.

Weideprijzen
Naast de vergelijking van de kale en de maximale melkprijzen kunnen abonnees nu ook de weide melkprijzen vergelijken. Te zien is dat DOC Kaas FrieslandCampina op de voet volgt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden