Shutterstock

Nieuws Melk

Eko-Holland houdt bio-melkprijs oktober stabiel

4 Oktober 2021 - Klaas van der Horst

Leverancierscoöperatie Eko-Holland verwacht de biologische melkprijs voor oktober stabiel te houden derde maand op rij stabiel te houden. De biologisch-dynamische melkprijs voor de achtste maand op rij gelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor gewone biologische melk blijft de prijs naar verwachting uitkomen op €52,00 per 100 kilo, zo meldt de coöperatie. De biologisch-dynamische melkprijs blijft staan op € 57,60 per 100 kilo. Deze prijs is sinds maart ongewijzigd. Biologisch-dynamisch is een kleine markt.

EkoHoll
De biologische en BD-melkprijzen (hier die van Eko-Holland) zijn dit jaar veel stabieler dan de gangbare melkprijzen.

Eko-Holland is de marktleider in Nederland qua biologische melk. De organisatie heeft de meeste aangesloten melkveehouders en ook het grootste volume melk. FrieslandCampina is de tweede partij op de markt.

Eerder publiceerden Arla, FrieslandCampina en Royal A-ware hun biologische melkprijzen voor oktober. Arla verhoogde de bio-melkprijs voor oktober (voor Nederland) met 50 cent per 100 kilo naar €50,00.  FrieslandCampina verhoogde de biologische garantieprijs voor oktober met 25 cent naar €50,50 per 100 kilo. A-ware verhoogde de biologische melkprijs ook met 25 cent, naar €54,09 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden