Ausnutria

Nieuws Melk

Zuivelreus Yili overweegt bod op Ausnutria

4 Oktober 2021 - Klaas van der Horst

De Chinese zuivelreus Yili overweegt een bod uit te brengen op Ausnutria. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen in de financiële wereld.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ausnutria vertegenwoordigt, volgens Bloomberg, een beurswaarde van meer dan €1,5 miljard. Officieel is nog niets bekend gemaakt over een bod, maar de beurs in Hongkong, waar Ausnutria staat genoteerd, nam maandag 4 oktober direct al maatregelen om de handel in aandelen van Ausnutria te reguleren. De handel werd aanvankelijk met een kwartier vertraagd en korte tijd stilgelegd. De koers is maandag met krap 6% gestegen.

De koers van het aandeel Ausnutria steeg maandag een kleine 6%.

In Chinese handen
Ausnutria is merendeels in Chinese handen. In 2018 verwierf het Chinese staatsbedrijf Citic een aandeel van 22% en werd de grootste individuele aandeelhouder. Het bedrijf heeft het grootste deel van de productiebasis in Nederland. Ook hebben Nederlanders nog steeds en minderheidsaandeel in de onderneming en zwaait er een Nederlander de scepter als CEO. Ausnutria heeft ook een belang van 50% in Farmel.

Ausnutria is met name actief in de productie van kindervoeding op basis van geitenmelk, hoewel ook mindervoeding op basis van koemelk wordt geproduceerd. De belangrijkste merken zijn Kabrita en Neolac. Anders dan veel andere producenten van kindervoeding heeft Ausnutria tot nog toe amper problemen gemeld met de verkoop van kindervoeding in China.

Het is nog niet duidelijk of er een formeel bod komt van Yili. Het bedrijf zou volgens Bloomberg bezig zijn financiers te benaderen. Er wordt ook rekening mee gehouden dat er door het bod van Yili een overnamestrijd ontbrandt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden