Shutterstock

Inside Melk

Rek lijkt eruit bij groei Poolse melkaanvoer

6 Oktober 2021 - Stef Wissink

Voor de derde maand op rij schommelt de Poolse melkaanvoer rond het niveau van vorig jaar. In augustus kwam de productie nipt boven het niveau van vorig jaar uit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Poolse melkveehouders leverden in augustus 2021 zo'n 1.059.000 ton melk. Dat was krap 10.000 ton meer dan in augustus 2020. De melkproductie lag daarmee 0,9% boven het niveau van vorig jaar. Van sterke groei zoals in de maanden maart, april en mei van dit jaar is daarmee geen sprake meer. Ook in juni en juli lag de aanvoer al rond het niveau van het jaar ervoor.

Wel boven langjarig gemiddelde
Dat de Poolse melkplas de afgelopen jaren wel flink gegroeid is, blijkt uit het feit dat de melkaanvoer wel flink boven het vijfjarig gemiddelde ligt. De afgelopen vijf jaar werd er in augustus gemiddeld zo'n 1.029.000 ton melk geproduceerd. Daarmee ligt de huidige productie in augustus zo'n 2,9% boven het langjarig gemiddelde.

Hoogst waarschijnlijk zal de melkproductie de komende maanden seizoensmatig verkrappen. In december wordt normaal gesproken de minste melk in Polen geproduceerd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden