Agrifoto

Inside Voer

Handel in afwachting op snijmaisoogst

5 Oktober 2021 - Wouter Baan - 2 reacties

De ruwvoermarkt staat momenteel in het teken van de maisoogst die op steeds meer plekken is op gang is gekomen. Dat wakkert ook de vraag naar aardappelrestromen aan. Wat doen de prijzen? 

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nu de maisoogst steeds meer op gang komt, neemt de handel in oude oogst af. Kopers zijn momenteel in afwachting op de nieuwe oogst en tasten de markt af. Over het aanbod zijn geen grote zorgen, maar dat neemt niet weg er op de achtergrond weldegelijk koopinteresse is. De prijzen bewegen rond de €70 per ton (franco boerderij). Het is volgens handelaren aannemelijk dat de mark een stapje terug doet, naarmate de oogst vordert en het aanbod toeneemt. 

Aardappelstoomschillen zijn in trek. Dat de vraag in deze tijd van het jaar toeneemt, komt onder meer doordat melkveehouders dit gebruiken om de kuil af te dekken. Stoomschillen worden verhandeld voor €2,30 per procent droge stof en hebben de neiging om wat te stijgen. 

Engels raaigras en stro
De handel in Engels raaigras is al weken relatief stil en dat maakt dat de prijs ook deze week weer stabiel noteert op €130 per ton franco boerderij. Datzelfde geldt voor de handel in kuilgras dat wordt verhandeld voor zo'n €60 per ton franco boerderij. De verwachting is dan ook niet dat hier op korte termijn verandering in gaat komen. 

De DCA indicatieprijs van stro blijft stabiel op €120 per ton franco boerderij. Dit is relatief hoog als gevolg van een krap aanbod uit Frankrijk, mede ingegeven door de tegenvallende tarweoogst. De prijs van weidehooi doet deze week een stapje terug tot €175 per ton franco boerderij. Door de groeizame zomer is de beschikbaarheid ruim en de vraag kalm.

Klik hier om meer prijzen te bekijken. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden