Vreugdenhil

Nieuws Melk

Vreugdenhil neemt nieuwe en zuiniger toren in gebruik

7 Oktober 2021 - Klaas van der Horst

Vreugdenhil Dairy Foods heeft in Gorcum een nieuwe, maar ook efficiëntere en zuinigere droogtoren in gebruik genomen. Het is onderdeel van een bredere modernisering van de fabriek.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De totale verwerkingscapaciteit zal naar verwachting niet veel veranderen, verwacht projectleider Albert Mighout. Uitbreiding van de capaciteit was ook niet het oogmerk. De nieuwe installatie moest op dezelfde plek komen als waar een ruim veertig jaar oude droogtoren had gestaan. Als de nieuwe toren minder storingen heeft en helemaal is geoptimaliseerd, kan de uiteindelijke droogcapaciteit misschien toch iets groter zijn. Maar dat is dan een effect in de categorie niet geplande meevallers, stelt Mighout. Met de sterk oplopende energieprijzen is een zuinigere installatie daarnaast ook heel welkom.

Voor het vervangen en inhijsen van de nieuwe toren werden vijf kranen ingehuurd die de operatie heel zorgvuldig uitvoerden. Omdat de vervanging van de toren de productie niet mocht storen, werd de nieuwe toren alvast opgebouwd op een ander deel van het terrein. Op die manier kon de toren direct worden geplaatst zodra de oude toren verwijderd was.
Toren

Vreugdenhil verwerkte in 2020 circa 1,4 miljard kilo melk. De
melkpoederproducent opereert behalve vanuit Gorcum ook vanuit vestigingen in Barneveld, Scharsterbrug en Madrid.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden