Royal A-ware

Nieuws Melk

A-ware rondt overname poederfabriek Aalter af

7 Oktober 2021 - Klaas van der Horst

Royal A-ware neemt de melkpoederfabriek van FrieslandCampina in Aalter per 1 november officieel over. Dit hebben beide partijen bekend gemaakt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het voornemen tot verkoop van de Aalterse poederactiviteiten door FrieslandCampina aan A-ware werd in december 2020 bekend gemaakt, maar de afronding heeft veel langer op zich laten wachten dan gedacht. Onder meer omdat de ontvlechting van de poederfabriek in Aalter nogal wat tijd kostte (de fabriek was onderdeel van een groter complex van FrieslandCampina) en omdat toestemming nodig was van de Belgische mededingingsautoriteit.

A-ware begon afgelopen voorjaar al met het werven van melkveehouders rondom Aalter. Sinds juli is de melkontvangst gestart. Inmiddels hebben zich enkele honderden Belgische melkveehouders gemeld om aan A-ware te gaan leveren. De meeste van hen zijn afkomstig van Milcobel. Een kleiner deel komt ook van andere verwerkers, waaronder FrieslandCampina België.

Extra investeren in de fabriek
A-ware is blij met de overname, stelt CEO Jan Anker. "De melkpoeders uit Aalter staan bekend om de hoge kwaliteit, de medewerkers hebben veel
kennis van en ervaring met het maken van poeders, en Aalter ligt in een gebied met beschikbaarheid van melk van hoge kwaliteit." De nieuwe eigenaar is van plan om extra te investeren in de fabriek om nog beter in te kunnen spelen op de vraag van de klanten.

Ook FrieslandCampina blijft verder investeren in het deel van Aalter dat van haar blijft, zo meldt het bedrijf. Aalter is voor FrieslandCampina de belangrijkste vestiging voor de productie van lang houdbare zuiveldranken voor de Europese markt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden