Inside NMV

Henk Bleker wil excuses van bedrijfsbazen AgriNL

14 Oktober 2021 - Klaas van der Horst - 1 reactie

Interim-voorzitter Henk Bleker van de NMV vindt dat de CEO's in AgriNL excuus moeten aanbieden voor het rondstrooien van boerengrond bij de kabinetsformateurs.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In plaats van boeren te ontmoedigen met hun plannen voor het inleveren van boerengrond, zouden ze jonge boeren juist moeten aanmoedigen, vindt Bleeker. "Eigenlijk zouden ze voor elke hectare grond die ze hebben aangeboden met hun plan een bedrag van €100 in een fonds voor jonge boeren moeten stoppen", stelt hij voor.

Als de NMV in AgriNL had gezeten was het volgens Bleker ofwel een goed plan geworden, of was het er gewoon niet gekomen.

Bleker is druk bezig om de organisatie van de NMV weer op de rails te krijgen. Of dat lukt, en hoe dat moet, kan hij nu nog niet zeggen. Bleker verwacht begin december zijn bevindingen te presenteren. Ondertussen probeert hij de NMV weer een eigen gezicht te geven en te vertegenwoordigen op plaatsen waar dat gevraagd wordt, zoals in het bestuur van ZuivelNL. Het landelijk bestuur heeft hem daartoe gemachtigd, stelt hij.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden