Ausnutria

Nieuws Melk

Ausnutria koopt handelaar geitenmelk Milkconnect

18 Oktober 2021 - Klaas van der Horst

Inzamelaar van geitenmelk Milkconnect in Schaijk wordt onderdeel van Holland Geitenmelk (HGM). Dit hebben beide partijen bekend gemaakt. HGM is onderdeel van Ausnutria, producent van kindervoeding op basis van geiten- en koemelk.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De overname vindt plaats per 1 januari van het komende jaar. Door de overname vergroot HGM het volume geitenmelk dat ze aan zich heeft gebonden naar 140 miljoen kilo op jaarbasis. Het aantal aangesloten melkgeitenhouders stijgt van 83 naar 104 als iedereen meegaat.

Kindervoeding
Ausnutria verwerkt de geitenmelk tot baby- en kindervoeding, en tot melkpoeders voor de zakelijke markt. Deze producten worden wereldwijd verkocht. De overname past in de ambitie van Ausnutria om het marktaandeel in geitenmelk te vergroten. Ausnutria verwacht dat de markt voor geitenmelkproducten de komende jaren verder zal groeien.

De eigenaren Geert-Jan en Marcel Peters, die Milkconnect vanaf 2007 hebben opgebouwd, zien in deze overname een op de toekomst gerichte stap. De gegarandeerde afzet in een mooi eindproduct in combinatie met een prima prijs voor hun trouwe leveranciers gaf de doorslag om uiteindelijk deze stap te zetten.

Poeder wint van kaas
Milkconnect deed in de eerste jaren goede zaken met de verkoop van geitenmelk naar Frankrijk, maar de export van geitenmelk en wrongel naar deze bestemming is steeds verder afgenomen. Ondertussen worden de prijzen in de markt voor geitenmelk steeds meer gezet door (baby)melkpoeder. Daar wordt het meest mee verdiend. De kaasmarkt volgt.

Melkprijs
De geitenmelkprijs ligt de laatste anderhalf jaar weer op een redelijk hoog niveau, na een reeks iets minder goede jaren. De prijs lag de laatste jaren boven de €65 per 100 kilo en soms nog flink hoger. In de voorbije 10 kjaar lag de prijs volgens de Rabobank boven de €61 per 100 kilo.  

Nederland telt zo'n 560 melkgeitenbedrijven met ongeveer 440 miljoen kilo melk, zo meldden branche-organisatie NGZO en het CBS vorig jaar.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden