Eigen foto

Nieuws Vlees

Fuite Veal verwerft opnieuw eigen slachterij

18 Oktober 2021 - Klaas van der Horst

Fuite Veal neemt slachterij Beernink in Oldenzaal over van de gebroeders Beernink. De slachterij werd te koop aangeboden en de Fuite Groep is daar op ingegaan, aldus een zegsman van het Genemuider familiebedrijf.

Fuite Veal verwerkt al een deel van de kalveren uit de eigen integratie in een eigen uitbeenderij in Almere. De slacht van de dieren vindt sinds de sluiting van de slachterij in Tubbergen weer extern plaats, bij de VanDrie Group. Door de aankoop van de slachterij in Oldenzaal kan de keten weer helemaal worden gesloten en kan ook vrijwel direct worden begonnen met de slacht.

De samenwerking met VanDrie blijft ook na de overname van slachterij Beernink bestaan. In Oldenzaal kunnen wekelijks tot 1.500 kalveren worden geslacht. Anders dan eerder het geval met de slachterij in Tubbergen, zijn er in Oldenzaal geen problemen met de vergunningen.

Slachterij Beernink slachtte tot nog toe zowel runderen, schapen als geiten. Het bedrijf typeert zich als een middelgrote slachterij. Qua rundvlees werkte het bedrijf vooral voor rosé-integratie Veal Fine. Die moet nu op zoek naar een andere partner voor het slachten van de kalveren. Bij de kalverslachterijen bestaat evenwel genoeg overcapaciteit om daar plek voor te vinden, zo wordt verwacht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden