Shutterstock

Inside Melk

Verkrapt het melkaanbod in de Verenigde Staten?

21 Oktober 2021 - Stef Wissink

De melkproductie in de Verenigde Staten lag tot nog toe het hele jaar op een zeer hoog niveau. Maandelijks werden de producties van vorig jaar ruimschoots overschreden. Over september zijn echter hele andere cijfers gerealiseerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Veehouders in de Verenigde staten produceerden over de maand september 7.847.150 ton melk. Hoewel dat nog een kleine plus is van 0,4% ten opzichte van vorig jaar, vallen deze groeicijfers in het niet met deze van de voorgaande maanden. Waar de groei over augustus al bescheidener uitviel met 0,7%, lagen de melkaanvoeren in de maanden daarvoor tussen de 2% en 5% hoger dan vorig jaar. Deze groeicijfers lijken nu dus vooralsnog even verleden tijd. Dit blijkt uit allemaal uit de meest recente cijfers over de melkproductie van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).

Groei ten opzichte van meerjarig gemiddelde
De 7.847.150 ton geleverde melk is in absoluut volume bezien nog altijd fors. Niet eerder werd er in september zoveel melk aangeleverd bij de fabrieken. Het 5-jarig gemiddelde van de Amerikaanse melkaanvoer over september ligt op 7.623.620 miljoen ton. De aanvoer van dit jaar ligt daarmee 3% boven het 5-jarig gemiddelde niveau voor deze maand.

Landbouwministerie: consumptie groeit nog steeds
Uit onlangs bekend gemaakte cijfers van het USDA blijkt dat de consumptie van zuivelproducten nog altijd in de lift zit. Zo blijkt dat Amerikanen, ondanks alle coronaperikelen vorig jaar, bijna 0,5% meer zuivel nuttigden dan in 2019. Met name boter en ijs was volgens het ministerie weer meer in trek. De consumptie van zuivelproducten was in de jaren 2016 tot en met 2018 stabiel. In 2019 trok deze voor het eerst weer aan en deze lijn is in 2020 dus voortgezet.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden