Dafinchi / Shutterstock.com

Nieuws Investering

Nutreco ziet kansen op Indiase zuivelmarkt

26 Oktober 2021

Stellapps, een startup in de zuivelsector in India, heeft bij een investeringsronde $18 miljoen opgehaald. Het leeuwendeel van dit bedrag komt van het Nederlandse veevoerconcern Nutreco dat grote kansen ziet op de Indiase zuivelmarkt.

India is wereldwijd de grootste producent van melk. In het land wordt volgens Nutreco dagelijks 570 miljoen liter melk geproduceerd, veelal door kleine familiebedrijven met een paar koeien. Onderzoek wijst uit dat de productie tot 2026 met 6% groeit.

Platform voor kennisdeling
Op gebied van duurzaamheid en efficiency heeft de Indiase zuivelsector nog grote slagen te slaan en daarin ziet Nutreco kansen. Stellapps is een digitaal platform waarop melkveehouders kennis kunnen opdoen op gebied van nutritie, diergezondheid en productiviteit. Het bedrijf staat op de lijst van 'pioniers in technologie' van het World Economic Forum.

De directie van  Nutreco is content met de deelneming. CEO Fulco van Lede laat weten dat grote kansen liggen om de groeiende zuivelsector in India naar een hoger plan te tillen. Nutreco investeert er de laatste jaren sowieso lustig op los. Naar eigen zeggen zijn sinds 2019 wereldwijd meer dan tien investeringen gedaan. Onder meer in Azië, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.

Meer over

IndiaNutreco
Regenradar
Powered by Agroweer
Wereldmarkt verlost van goedkope suiker uit India?

Inside Suiker

Wereldmarkt verlost van goedkope suiker uit India?

Regen zorgt voor paniek op de uienmarkt in India

Inside Uien

Regen zorgt voor paniek op de uienmarkt in India

Naweeën exportban hinderen uienexport India

Inside Uien

Naweeën exportban hinderen uienexport India

India zoekt naar groei in melkproductie

Inside Melk

India zoekt naar groei in melkproductie

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief