Dafinchi / Shutterstock.com

Nieuws Investering

Nutreco ziet kansen op Indiase zuivelmarkt

26 Oktober 2021 - Wouter Baan

Stellapps, een startup in de zuivelsector in India, heeft bij een investeringsronde $18 miljoen opgehaald. Het leeuwendeel van dit bedrag komt van het Nederlandse veevoerconcern Nutreco dat grote kansen ziet op de Indiase zuivelmarkt.

India is wereldwijd de grootste producent van melk. In het land wordt volgens Nutreco dagelijks 570 miljoen liter melk geproduceerd, veelal door kleine familiebedrijven met een paar koeien. Onderzoek wijst uit dat de productie tot 2026 met 6% groeit.

Platform voor kennisdeling
Op gebied van duurzaamheid en efficiency heeft de Indiase zuivelsector nog grote slagen te slaan en daarin ziet Nutreco kansen. Stellapps is een digitaal platform waarop melkveehouders kennis kunnen opdoen op gebied van nutritie, diergezondheid en productiviteit. Het bedrijf staat op de lijst van 'pioniers in technologie' van het World Economic Forum.

De directie van  Nutreco is content met de deelneming. CEO Fulco van Lede laat weten dat grote kansen liggen om de groeiende zuivelsector in India naar een hoger plan te tillen. Nutreco investeert er de laatste jaren sowieso lustig op los. Naar eigen zeggen zijn sinds 2019 wereldwijd meer dan tien investeringen gedaan. Onder meer in Azië, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.

Meer over

IndiaNutreco
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox