Hochwald

Nieuws Melkverwerking

Nieuwe fabriek Hochwald is bijna klaar

29 Oktober 2021 - Wouter Baan

De nieuwe zuivelfabriek van Hochwald onder de rook van Keulen is bijna klaar. Volgens de Duitse zuivelcoöperatie is deze melkverwerkingslocatie de modernste in heel Europa.

De nieuwe fabriek ligt in Mechernich in Noordrijn-Westfalen, op ruim anderhalf uur rijden van de grens bij Roermond. Vanaf begin volgend jaar wordt de locatie in gebruik genomen. Dit kan gezien worden als een mooie impuls voor de zuivelsector in Noordwest-Europa.

Deze week werd er al een voorproefje genomen met een symbolische eerste melkinzameling. De bedoeling is dat er vanaf januari jaarlijkse 800 miljoen liter verwerkt gaat worden tot onder meer UHT melk en room.

Geen vertraging ondanks tegenslag 
Bij Hochwald zijn ze in hun nopjes met de nieuwe fabriek. De directie spreekt van de modernste zuivelfabriek in Europa die bovendien energiezuinig is. De apparatuur is geleverd door de Duitse procestechnoloog GEA, ook bekend van de melkrobots.

Zo'n vier jaar geleden werden de bouwplannen gesmeed. Ondanks tegenslagen door corona en de hevige overstromingen in de regio eerder dit jaar heeft de oplevering geen vertraging opgelopen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden