Shutterstock

Inside Melk

Eko-Holland geeft bio-melkprijs klein plusje

1 November 2021 - Klaas van der Horst

Leverancierscoöperatie Eko-Holland verhoogt de voorschot-melkprijs voor biologische melk voor de maand november met 50 cent per 100 kilo. De biologisch-dynamische melkprijs blijft gelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Leden van Eko-Holland ontvangen over november een prijs van €52,50 per 100 kilo. De voorgaande drie maanden stond de prijs stabiel op €52,00 per 100 kilo. De biologisch-dynamische melkprijs is al acht maanden stabiel.

EkoH
De biologische melkprijs van Eko-Holland stijgt dit jaar langzaam, maar gestaag.

De biologische melkprijs van Eko-Holland lijkt iets lager dan wat Arla en FrieslandCampina betalen over november, maar de melkprijs van Eko-Holland laat zich lastig vergelijken met de prijzen van andere verwerkers. Eko-Holland publiceert geen vet- en eiwitprijzen, maar baseert zich bij de vaststelling van de melkprijs wel op een lager vet- en eiwitgehalte (4,41% vet en 3,47% eiwit) dan de andere verwerkers (die gaan uit van 4,42% vet en 3,57% eiwit). Daardoor lijkt de melkprijs van marktleider Eko-Holland iets lager dan die is. Ook gaat Eko-Holland uit van een lager gemiddeld kwantum.

Biomp
De biologische melkprijzen van andere verwerkers fluctueerden dit jaar sterker dan bij Eko-Holland, zo blijkt uit cijfers van DCA-markets.

De markt voor biologische melk heeft een duidelijk andere dynamiek dan de gangbare zuivelmarkt. Waar de gangbare markt sinds de zomer sterk in de lift zit, beweegt de biologische markt veel minder sterk omhoog.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden