Shutterstock

Inside Melk

Griek blijft aansprakelijk voor faillissement Lyempf

1 November 2021 - Klaas van der Horst

De Griekse reder John K. blijft aansprakelijk voor het faillissement van zuivelbedrijf Lyempf in 2011. Hij heeft telkens een andere voorstelling gegeven van de gang van zaken rond het faillissement van het bedrijf dan wat er feitelijk gebeurde en schond onder meer de boekhoudplicht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden bepaald in hoger beroep. De reder probeert al jaren onder de verantwoordelijkheid voor het faillissement uit te komen. Hij werd in 2019 veroordeeld voor valsheid in geschrifte en kreeg een celstraf opgelegd, maar ontliep een veroordeling voor faillissementsfraude.

Leveranciers houden nog miljoenen te goed
K. beloofde in 2010 om €12 miljoen te investeren in de melkfabriek, maar haalde juist €6 miljoen van de rekening van Lyempf af. Daarop volgde een faillissement. Dit betekende ook een strop voor een groot aantal leveranciers van Lyempf. Onder meer coöperatie NoorderlandMelk en ook Flevo Melk hadden nog miljoenen te goed van het bedrijf. Van dit geld is tot nog toe weinig teruggekomen. De fabriek is later opgekocht en gemoderniseerd door Ausnutria.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden