Royal A-ware

Inside Melk

Onderkant van melkprijzen A-ware boven 40 euro

2 November 2021 - Wouter Baan

A-ware heeft de melkprijs voor november riant verhoogd. Wat betekent dit voor de verhoudingen in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

A-ware anticipeert daarmee op de gunstige omstandigheden op de zuivelmarkt waar de prijzen in de voorbije weken hard zijn opgelopen. Vooral de kaasprijzen trekken daarbij hard aan. Dit blijkt onder meer uit de DCA-noteringen voor Gouda en Edam die nu boven €4.000 per ton noteren. Ook cheddar en mozzarella doen mee aan de opmars.

Onderkant melkprijs boven €40
Door de plus komt de kale melkprijs van A-ware nu uit op €40,03 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo bij de standaard Nederlandse gehaltes. De weidemelk noteert €41,28. In de Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness scoort A-ware boven DOC Kaas en Arla en iets onder FrieslandCampina.

Wanneer we de maximaal te behalen melkprijzen vergelijken, dan gaat A-ware voorlopig aan kop. De circa 450 melkveehouders die deelnemen aan het Albert Heijn-concept krijgen een melkprijs van €46,28. Dergelijke prijsniveaus zijn in Nederland jaren niet de revue gepasseerd en een welkome compensatie voor de snel gestegen voer- en energieprijzen in de voorbije maanden. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden