JHVEPhoto / Shutterstock

Nieuws Melk

Tegenvallend tweede kwartaal voor Saputo

5 November 2021 - Klaas van der Horst

De Canadese zuivelreus Saputo heeft een tegenvallend tweede kwartaal achter de rug. De omzet bleef nagenoeg stabiel, maar de winst was meer dan 40% lager dan in dezelfde periode van 2020. Opstartproblemen na de coronalockdown en logistieke sores waren de voornaamste oorzaken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De omzet daalde in de drie maanden tot en met eind september van omgerekend €3,202 miljard naar €3,192 miljard. De nettowinst ging omlaag van €147 miljoen naar €85 miljoen. Over het de gehele eerste zes maanden van boekjaar 2021 steeg de omzet vergeleken met dezelfde periode vorig jaar nog licht, van omgerekend €6,137 miljard naar €6,209 miljard. De nettowinst werd ondertussen meer  dan gehalveerd en daalde van €271 miljoen naar €131 miljoen.

Stabiele thuismarkt
Volgens Saputo waren de ontwikkelingen op de Canadese thuismarkt redelijk stabiel, maar waren de omstandigheden daarbuiten relatief lastig. Onder meer op de belangrijke markt in de VS, maar ook in Europa.  

In de eerste helft van het boekjaar kocht Saputo in Groot-Brittannië kaasmaker Wensleydale Cheese en Bute Island Foods, een Schotse producent van vegan 'zuivel'. In de VS nam het twee verwante bedrijven over in Carolina. De ene is een zuivelproducent, de andere - Carolina Aseptic - produceert contaminanten-vrije, lang houdbare voeding.

Lange termijndoel blijft staan
Volgens Saputo was het niet de markt zelf die zorgde voor de sterk gedaalde resultaten, maar waren onder meer inflatie, personeelstekorten en logistieke problemen de oorzaak. De onderneming meent daarom dat de huidige problemen geen aanleiding zijn om de gestelde lange-termijndoelen naar beneden bij te stellen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden