Shutterstock

Inside Melk

Italianen bleven in september ook hard melken

10 November 2021 - Stef Wissink

Italiaanse veehouders blijven het melkvolume flink opvoeren. Sinds mei dit jaar noteert de melkaanvoer forse plussen en ook in september werd een flinke groei opgetekend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Italiaanse melkaanvoer daalt de afgelopen maanden seizoensmatig licht, maar lang niet zo sterk als in andere jaren. In september dit jaar werd er 984.400 ton melk geproduceerd. Dat is 29.000 ton minder dan in augustus, maar bijna 53.000 ton meer dan in september 2020. Dit betekent een groei van de melkproductie met 5,6%. In augustus steeg de melkproductie ten opzichte van een jaar eerder al met 8,7%.

Langetermijn groei
De Italiaanse melkaanvoer groeit dit jaar dan wel heel sterk, al jarenlang is er een stijgende lijn in de productiecijfers zichtbaar. Ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde lag de melkaanvoer in september 2021 zo'n 5,9% hoger. Een plus van ongeveer 55.000 ton.

Kaasexport stimuleert prijs en productie
De Italiaanse zuivelsector profiteert van een sterke exportpositie in kazen. Kazen zijn het belangrijkste export product voor de zuivelsector in het land. Het geëxporteerde volume groeide in tien jaar tijd bijna 100%.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden