Shutterstock

Inside Melk

Fosfaatrechten week op week iets goedkoper

10 November 2021 - Stef Wissink

De handel in fosfaatrechten komt nog altijd niet echt op gang. Marktpartijen omschrijven de handel als vrij tam. De prijzen doen week op week een klein stapje terug.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Duidelijkheid rondom het afromingsvrij verleasen van fosfaatrechten heeft de handel geen echte impuls kunnen geven. Links en rechts was de verwachting dat duidelijkheid hieromtrent de markt wat meer in beweging kon gaan krijgen. Dat is echter niet gebeurd. Bemiddelaars geven aan dat bij veel bedrijven, ondanks de hoge melkprijzen, financiële ruimte ontbreekt om in fosfaatrechten te investeren. Over de leasemarkt valt nog minder te melden, er wordt nauwelijks handel gedaan.

Kooprechten inmiddels 6 euro goedkoper
Sinds de korte piek in de prijs begin september (week 36) zijn de fosfaatrechten beetje bij beetje in prijs gedaald. Ook deze week komt de DCA Fosfaatrechten notering €0,50 lager uit op €145,00. Recent valt meer en meer te horen dat een najaarsstijging mogelijk uitblijft omdat er in Nederland relatief weinig is gemolken. Hierdoor hebben waarschijnlijk minder veehouders behoefte aan extra rechten dit jaar. Toch verwachten bemiddelaars de komende weken qua volume wel wat meer handel te gaan doen. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden