Vreugdenhil

Inside Melk

Vreugdenhil laat melkprijs oktober extra stijgen

10 November 2021 - Klaas van der Horst

Vreugdenhil Dairy Foods verhoogt de melkprijs voor oktober een stapje extra ten opzichte van de vorige maand. Toen werd de melkprijs met €0,80 verhoogd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkpoederproducent betaalt over de vorige maand een kale melkprijs uit van €42,42 per 100 kilo. Dat is met afstand de hoogste kale melkprijs over deze maand, mede dankzij de wintertoeslag van €3,90 per 100 kilo.

MelkpVrgh
Mede dankzij een respectabele wintertoeslag van €3,90 betaalt Vreugdenhil sinds september met afstand de hoogste kale melkprijs.

Ook qua weidemelkprijs gaat de particuliere verwerker fier aan top, met een prijs van €43,92 per 100 kilo, zo blijkt uit de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker. Bij mogelijk nog iets verder stijgende melkprijzen in de komende twee maanden stevent Vreugdenhil af op een kale melkprijs van ruim €39,00 over het hele jaar.

weidemp
Voor weidemelk betaalt Vreugdenhil ook een van de hoogste melkprijzen.

Sinds het laagste punt in maart dit jaar is de melkprijs van Vreugdenhil met bijna €6,20 per 100 kilo gestegen. Dat is ruim 90 cent meer dan FrieslandCampina heeft verhoogd.

De maximale melkprijs inclusief toeslagen voor duurzaamheid en weidegang is de hoogst haalbare melkprijs bij Vreugdenhil. Er is geen extra segment, zoals bij A-ware, FrieslandCampina of Cono. Dit topsegment is echter nog relatief smal. Ruim 80% van de melkveehouders ontvang een melkprijs inclusief weidetoeslag.

Vreugdenhil is nog druk bezig nieuwe leveranciers te werven. Dat gebeurt in bijvoorbeeld Noord-Brabant, maar ook in Friesland of Overijssel worden melkveehouders verwelkomd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden