Shutterstock

Inside Voer

Rantsoen vraagt her en der om aanvulling

16 November 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De fouragehandel loopt gestaag door. Het normale werk loopt goed maar echt druk is het niet volgens de meeste handelaren. De markt is daarmee zoals je mag verwachten rond deze tijd van het jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Verschillende handelaren merken wel de veehouders relatief veel sleutelen aan het rantsoen deze herfst. Enerzijds vanwege relatief hoge brokprijzen, maar ook om de melk goed onder de koeien te houden. Vooral de gehaltes in de graskuilen vragen her en der om wat aanvulling om de voerderwaarde optimaal te krijgen.

Goede vraag naar bijproducten
De vraag naar bijproducten blijft goed. Wat op de markt komt vindt makkelijk een bestemming. Dat geldt eigenlijk voor alle (steekvaste) bijproducten. De DCA Indicatieprijs voor bierbostel komt deze week uit op €3 per procent droge stof, dat is gelijk aan vorige week.

Voeraardappelen blijven nog steeds maar beperkt verkrijgbaar. Af en toe komt er eens wat voorbij dat niet geschikt is voor de verwerking, maar wel goed genoeg voor voer volgens verschillende handelaren. De DCA Indicatieprijs voor voeraardappelen blijft gelijk aan vorige week met €45 per ton.

Weinig handel in maïs
De handel in snijmaïs is erg rustig. Voor het enkele perceel maïs dat nog vaststaat is het volgens handelaren zoeken naar een klant. Vooral omdat de kwaliteit van die zeer late percelen vaak niet optimaal is. De handel in kuilmaïs bestaat op het moment vooral uit incidentele vrachten naar veehouders die tot de ontdekking komen dat ze toch nog wat extra maïs nodig hebben om de periode tot de nieuwe kuil te overbruggen. De DCA Indicatieprijs voor goede maïs uit de kuil komt deze week uit op €70 per ton op de boer geleverd.

De vraag naar stro blijft vrij goed. Deels komt dat van veehouders en ook vanuit de bollenteelt is er vrij veel vraag naar stro. Aanbod is er genoeg, al laat de kwaliteit af en toe wel te wensen over. De DCA Indicatieprijs voor goed tarwe- en gerstestro blijft gelijk aan vorige week met €125 per ton.

Goed kuilgras
In kuilgras is niet veel handel, maar goed gras is wel makkelijk kwijt te raken volgens verschillenden handelaren. Voor het kuilgras van mindere kwaliteit is echter nauwelijks belangstelling. De DCA Indicatieprijs voor kuilgras blijft op €60 per ton staan.

Ook in hooi is niet veel handel. Voor weidehooi is vanuit de veehouderij niet veel belangstelling op het moment. De DCA Indicatieprijs komt deze week uit op €180 per ton. Aanbod van goed graszaadhooi is er weinig, maar daar staat tegenover dat er ook maar weinig vraag is. De DCA Indicatieprijs blijft onveranderd en loopt van €130 tot €150 per ton afhankelijk van het ras.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden