Cono

Nieuws Melk

Cono benoemt Van Diepen tot nieuwe voorzitter

18 November 2021

De leden van coöperatie Cono hebben Gerben van Diepen benoemd tot voorzitter. Hij is de opvolger van Evert Kremer. Van Diepen is melkveehouder in het Noord-Hollandse Graft.

Dit heeft de coöperatie bekendgemaakt. Ommenaar Evert Kremer is sinds 2018 voorzitter geweest van Cono als opvolger van de langzittende Klaas Sluis. Van Diepen is 43 jaar en heeft een melkveebedrijf met 75 melkkoeien en 30 stuks jongvee. Hij brengt veel bestuurlijke ervaring mee. Voordat hij in 2018 toetrad tot het algemeen bestuur van Cono, was hij drie jaar voorzitter van het jongerencollege. Daarnaast was hij onder andere penningmeester van het HAJK (Hollands Agrarisch Jongeren Kontact) en afdelingsbestuurder van LTO Noord en bij agrarische natuurvereniging Water, Land en Dijken.

Toonaangevend blijven
Van Diepen geeft aan verder te willen op het pad waar Cono sterk in is geworden. "We werken met elkaar al jaren voor een toonaangevende melkprijs voor de leden-melkveehouders. Dit verandert niet. Ik ben enorm gedreven me in te zetten voor een toekomstbestendige coöperatie. Door koploper te zijn op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en dierenwelzijn en daarvoor alle mogelijkheden te benutten en kansen te creëren."

Aftredend voorzitter Kremer geeft Van Diepen alle vertrouwen: "Gerben is breed georiënteerd en weet wat er leeft in de wereld. Hij is een echte Noord-Hollander met een duidelijke mening en sterk cijfermatig inzicht."

boerenbusiness.nl

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief